Britt Zappeij maakt verrassende rentree bij Triple Threat dat meteen twee keer wint

Britt Zappeij in haar eerste officiële optreden in het shirt van Triple Threat.© Foto united photos/rob van wieringen

Joris Zandbergen
Haarlem

De verrassende rentree afgelopen zaterdag van Britt Zappeij kwam precies op tijd voor Triple Threat. De Haarlemse ploeg won twee duels in het paasweekeinde.

Eigenlijk was de grote forward gestopt. Een serie hoofdblessures zorgde ervoor dat Zappeij afscheid moest nemen van de basketbalsport. Dat moest zonder een wedstrijd gespeeld te hebben bij haar nieuwe club Triple Threat, want door de coronacrisis werd de competitie in oktober stilgelegd.

Dat zat haar dwars, en recentelijk voelde ze zich beter. ,,Ik wilde zo graag met de meiden van Triple Threat spelen’’, zei Zappeij. Dus besloot ze, na overleg met de medische staf, om tegen Jolly Jumpers dat te doen waarvoor ze naar Haarlem was gekomen. ,,En dat is niet gezellig op de bank zitten.’’

Het idee van voorzichtig beginnen, werd snel overboord gezet. ,,De fysio had gezegd dat ik niet te veel moest afkoelen. Het werden meteen 37 minuten. Ik vroeg me een beetje af wanneer ik gewisseld zou worden, maar goed. Ik was wel een beetje moe.’’

Triple Threat, dat Naomi Halman mist, spon garen bij de aanwezigheid van Zappeij binnen de lijnen. ,,Een game changer’’, zei coach Dominique Schemmekes. ,,Een extra grote speelster hadden we hard nodig. Bovendien weet Britt wat winnen is.’’ In een wedstrijd waar nu eens de scores schaars waren maar Triple Threat erg sterk verdedigde, pakte de Haarlemse ploeg de tweede zege van het seizoen tegen het team uit Tubbergen (64-52).

Zappeij kwam meteen tot een ’double double’ (11 punten en 11 rebounds). ,,Ik duik niet meer als een malle naar elke bal, want ik sta wel met een risico op het veld. Na het seizoen is het wel klaar. Dan heb ik het op mijn voorwaarden kunnen afsluiten. Misschien kunnen we intussen nog wat moois neerzetten.’’

Na de overwinning op Jolly Jumpers reisde Triple Threat op tweede paasdag af naar Haren, om daar nummer laatst Sparks te verslaan. Janine Guijt, die onlangs al 44 punten scoorde in een duel, schoot deze keer uit haar slof voor 39 punten.

Daarmee verdrievoudigde de ploeg van Schemmekes in een lang weekend het puntentotaal op de ranglijst. Nummer zeven Cangeroes is binnen bereik en Triple Threat moet daar nog tegen. Met Zappeij en wellicht straks weer Halman is het opeens een geduchte tegenstander in de aanstaande play-offs.

Triple Threat - Jolly Jumpers 64-52

Topscorers Triple Threat: Bussey 24 (14 rebounds), Guijt 19, Zappeij 11 (11 rebounds).

Sparks - Triple Threat - 66-80

Topscorers Triple Threat: Guijt 39.

Meer nieuws uit Sport Regionaal