Eerste Duitse militaire vaccinatiecentrum 24 uur per dag open

ANP Producties | Bron: ANP

Het eerste Duitse vaccinatiecentrum dat wordt gerund door de Bundeswehr werkt sinds zondag 24 uur per dag. Met 110 militairen kan het centrum in de plaats Lebach dagelijks tot duizend prikken zetten, meldt het Duitse ministerie van Defensie. Tot mei zijn er ongeveer 14.000 nachtelijke vaccinatieafspraken gemaakt in het centrum.

Het centrum is opgezet in militaire barakken in de deelstaat Saarland, vlakbij de grens met Frankrijk. De Duitse krijgsmacht zette eerder al ongeveer vijfhonderd militairen in Saarland in. Zij doen onder meer bron- en contactonderzoek en nemen coronatests af in verpleeghuizen.

De premier van Saarland, Tobias Hans, had enkele dagen geleden al een "vaccinatiemarathon" afgekondigd omdat zijn staat 81.900 extra doses van het Pfizer/BioNTech-vaccin had ontvangen. In de staat zijn meerdere vaccinatiecentra daarom ook geopend tijdens Pasen.

De Bundeswehr heeft naast een centrum in Saarland nu ook een vaccinatiefaciliteit in Berlijn. Momenteel bouwt het Duitse leger ook een prikgelegenheid in Bonn.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.