Telstar maakt zwakke eerste helft goed in tweede bedrijf: 1-1 bij NEC

Milo Lambers
Nijmegen

Telstar heeft in Nijmegen een punt gepakt bij NEC. Het werd zondagmiddag 1-1.

Tussen de vorige wedstrijd van Telstar tegen Jong Utrecht en de wedstrijd tegen NEC zat slechts zo’n zestig uur. Ook NEC kwam vrijdagavond nog in actie. Het was af te zien aan het spel van beide ploegen in de eerste helft. Het tempo lag laag en het spel verliep stroperig. Op het eerste schot op doel was het 25 minuten wachten.

De barre weersomstandigheden - wind, kou en natte sneeuw - hielpen ook niet mee. Dat de score werd geopend door een eigen doelpunt paste bij de wedstrijd. Basisdebutant Lesley Bakker liep ongelukkig de bal binnen bij een corner. Zo ging Telstar de rust in met een achterstand.

Telstar kwam goed uit de kleedkamer. Bakker en Gyliano van Velzen probeerde het van afstand. Redouan el Yaakoubi viel op met een erg fraaie actie. Van achter de middenlijn kwam hij opstomen met de bal. Na een een-tweetje schoot hij snoeihard op doel. Keeper Mattijs Branderhorst werd tot het uiterste gedwongen en tikte de bal achter. Vanuit de corner kopte Glynor Plet Telstar op gelijke hoogte.

Telstar kreeg meer zelfvertrouwen. Duels werden gewonnen en het profiteerde van de windvlagen. Waarbij NEC de pijp leeg leek, kreeg Telstar juist meer energie. Zeker invaller Ozan Kökcü bracht veel snelheid. In de 69e minuut was het via Vincent Regeling erg dichtbij een doelpunt. Vincent Regeling kopte vanuit een corner tegen de paal.

In de slotfase bleef Telstar het meeste aanspraak maken op de overwinning. Invaller Robin Eindhoven en Glynor Plet waren in dezelfde aanval beiden een keer dichtbij de treffer. Ze wachtten net te lang.

Ook NEC was via Jonathan Okita in blessuretijd dichtbij een doelpunt. Jasper Schendelaar bleef scherp.

Lees ook: In de eerste helft leek NEC - Telstar wel op walking football, daarna beet Telstar door de pijn heen [video]

Meer nieuws uit Telstar