Nieuw futuristisch ogend tankstation bij Beverwijkse Bazaar

Het nieuwe tankstation bij De Bazaar.© foto Erik Boschman

Pieter van Hove
Beverwijk

Op bedrijventerrein Kagerweg is onlangs het nieuwe tankstation NXT Beverwijk geopend. Het futuristisch ogende complex zit aan het Gooiland, bij hal 31 t/m 34 van de Beverwijkse Bazaar.

Het station heeft een duurzaam karakter. Dit komt onder andere tot uiting in de brandstoffen, de zonnepanelen waardoor het tankstation in de eigen energiebehoefte voorziet en het ontwerp dat naadloos aansluit aan de omgeving.

Het concept is afkomstig van GP Groot, handelaar in olie en gassen. Bij het ontwerp van het tankstation is rekening gehouden met een toekomstige uitbreiding van duurzame brandstoffen zoals cng en waterstof. Later dit jaar komen er snelladers voor het laden van elektrische auto’s bij.

NXT Beverwijk - de naam van het station - past volgens GP Groot bij uitstek op het bedrijventerrein Kagerweg dat grote ambities heeft op het gebied van energiebesparing en -opwekking.

GP Groot exploiteert meer dan 60 tankstations en levert tankpas- en laaddiensten. Sinds 1917 groeide het familiebedrijf uit tot een onderneming met meer dan 1.000 medewerkers.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.