Schrijvers op Zondag: Erik van Muiswinkel praat over zijn vertaling van De kleine prins

Erik van Muiswinkel© Publiciteitsfoto

Leontien van Engelen
Haarlem

Haarlemmer Erik van Muiswinkel, groot liefhebber en verzamelaar van het boek Le petit prince (De kleine prins), maakte een eigen vertaling. Hij gaat daarover in gesprek met Manon Duintjer tijdens de livestream Schrijvers op zondag.

Er bestaan meer dan vierhonderd vertalingen van en er zijn wereldwijd al zeker 200 miljoen exemplaren van het boek verkocht. Het weerhield Van Muiswinkel er niet van om er nog een vertaling aan te te voegen, die in november verscheen.

Hij bezit zelf meer dan tachtig edities van het boek waarvan een deel kortgeleden te zien was in het Kleinste museum van Haarlem bij Kunst centrum Haarlem. Zondag 11 april vertelt hij vanaf 16 uur over zijn fascinatie voor het boek van Antoine de Saint-Exupéry.

Het gesprek met Manon Duintjer is te volgen via de livestream Schrijvers op zondag, kijkers kunnen tijdens het interview vragen stellen aan Erik van Muiswinkel.

Schrijvers op Zondag is een initiatief van Athenaeum Boekhandel, Boekhandel Blokker, Bredero Boeken, Boekhandel De Vries | Van Stockum, Kennemer Boekhandel en Stichting Literair Haarlem in samenwerking met debatcentrum De Pletterij. Het interview is live te volgen op de websites van de boekhandels en het YouTube-kanaal van De Pletterij.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.