Wouter verlangt naar oudere vrouwen | Over Liefde

Een ontmoeting, een kus, een breuk of een gesprek, alles kan een keerpunt in de liefde zijn. Yanaika Zomer gaat op zoek naar onze diepere zielenroerselen. Wouter verlangt naar oudere vrouwen.

Wouter Bijl wil het liefst met naam en toenaam in deze rubriek. Hij valt op oudere vrouwen en legt de oorsprong van die voorkeur in zijn jeugd. Een jeugd van misbruik, één waarin hij is beschadigd. Dat verhaal wil hij niet verstoppen achter een gefingeerde naam. „Ik schaam mij nergens voor. De liefde die ik zoek bij een vrouw is precies tegengesteld aan datgene wat mannen mij hebben aangedaan.

Oudere vrouwen zijn prachtig. Ik ben inmiddels zelf 60, maar heb dat altijd gevonden. Volgende week heb ik een date met een vrouw van 82. Ze ziet eruit als 70 trouwens, maar daar gaat het niet om. Ik kan ook heel goed vallen voor een vrouw van 70 die eruit ziet als 82. Wat haar mooi maakt, is dat je ziet dat ze heeft geleefd. Oudere vrouwen hebben een verhaal te vertellen. Het is nooit plat. Het gaat ook nooit alleen maar om seks. De oudste vrouw waar ik ooit mee was, was toen 70 en ik 35. Ze zou nu 95 zijn en was tot op het laatst prachtig. En je wil niet weten hoe goed in bed. Maar dat is niet wat hier belangrijk is. Intimiteit zit in alle facetten van een relatie.

Ik heb angst en haat voor mannen. Vanaf mijn zevende ben ik misbruikt. Eerst jarenlang door een vriend van mijn vader. Ik ervoer het niet als iets slechts - hij was lief. Gaf cadeautjes, maar het maakte me een steeds moeilijker kind. Ik vertoonde extreem gedrag en op advies van de GG&GD moest ik naar een katholieke instelling. De directeur daar deed precies hetzelfde. Ik vond het niet eens vreemd, dacht dat het zo hoorde. Maar toen ik me ook daar steeds onhandelbaarder ging gedragen, werd ik naar huis gestuurd. Uiteindelijk ben ik terechtgekomen in een tehuis. Ik was anders en werd getreiterd, maar er was één man die vriendelijk leek. Later zou hij me mee uit eten nemen, dronken voeren en verkrachten.

Het kind dat ik was, is voorgoed beschadigd. Op mijn 17e was ik voor het leven afgekeurd. Omdat oudere mannen mij dit hadden aangedaan, ging ik verlangen naar oudere vrouwen. En nog steeds ben ik op zoek naar het soort zuivere liefde dat zij kunnen bieden. Mannen denken met hun pik, vrouwen met hun geest. Ze communiceren. Ik verlang naar een gedeelde liefde voor het leven. Praten, uitwisselen, elkaar aanvullen in plaats van invullen. Liefde zoals het hoort, naar mijn idee. Mannen kunnen hun bevrediging halen uit een wip, vrouwen hebben veel meer nodig. Ik draag die liefde in alle facetten uit. Ik ben ook niet zielig door wat er is gebeurd. Ik ben een man geworden die alle liefde die hij in zich heeft wil delen.

Oudere vrouwen zijn vaak getrouwd geweest met een man die nog ouder was. Voor een oude man moet je zorgen. Uiteindelijk gaat hij dood en sta je er alleen voor. Maar een vrouw van 75 is nog jong. Ze heeft nog een leven voor zich. Met een jongere man, zoals ik, gaat ze gelijk op. Wat ik merk aan deze vrouwen is dat ze niet gewend zijn aan het soort liefde dat ik wil geven. Ze komen vaak uit een huwelijk met een man die niet communiceerde en ook in bed niet dacht aan wat zijn vrouw zou willen. Ik heb al een aantal keer meegemaakt dat vrouwen bij mij gingen inzien dat het ook anders kan. Er is er tot nu toe geen één gebleven. Na mij weten ze wat ze willen en fladderen weer door.

Ik hoop op een vaste relatie, op die ene. Misschien ooit. Op dit moment ben ik vooral bezig mezelf te ontdoen van alle shit. Ik heb ontzettend veel gedronken en gegeten. Het was een manier om te vergeten. Vier jaar terug heb ik een maagverkleining ondergaan en ben 67 kilo afgevallen. Tien weken geleden ben ik gestopt met drinken. Ik wil dit niet meer. En binnenkort begin ik met een traject van traumaverwerking. Dat wordt heel intensief. Eerst intern en dan anderhalf jaar nabehandeling. Als het goed is, ben ik op mijn 63e klaar. Daar kijk ik naar uit. Dan rond ik het verleden af om het leven te beginnen.”

Wil je reageren of zelf iets delen over liefde? Mail naar yanaika@mediahuis.nl (anoniem mag ook).

Meer Over Liefde lees je hier

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.