Wonen in een leegstaand politiebureau: panden in Nieuw-Vennep worden online geveild

© Foto vendr.nl

Guusje Tromp
Nieuw-Vennep

Wie altijd al had willen slapen in een politiecel zonder daarvoor de wet te hoeven overtreden, kan nu zijn kans grijpen. De politie laat vier voormalige politiebureaus online veilen, waaronder de locatie in Nieuw-Vennep.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Foto vendr.nl

© Foto vendr.nl

Het voormalige politiebureau bestaat uit twee kavels naast elkaar met daarop twee panden. De Eugénie Prévinaireweg 63A is gebouwd in 2005 en bestaat uit 471 m² bruto vloeroppervlak op de de begane grond. Het pand aan de Jonkheer van der Pollstraat 72 is gebouwd in 1959 en heeft een bruto vloeroppervlak van 282 m² op de begane grond.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Foto vendr.nl

© Foto vendr.nl

De huidige bestemming voor beide kavels is ’maatschappelijk’. Dit houdt in dat maatschappelijke invullingen zoals kinderdagopvang en sociale of culturele voorzieningen mogelijk zijn. De toekomstige koper kan de panden evengoed ontwikkelen naar woningen, maar daavoor moet dus wel het bestemmingsplan worden gewijzigd.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Foto vendr.nl

© Foto vendr.nl

Transparante prijs

Het is niet voor het eerst dat de politie vastgoed verkoopt via een online veiling. Sinds in 2016 de eerste gesloten bureaus onder de virtuele hamer gingen, zijn er al ruim 65 politiebureaus op deze manier verkocht in de afgelopen paar jaar.

„Door deze wijze van verkopen wordt er niemand buitengesloten en krijgt iedereen een eerlijke deelnamekans. Een online veiling leent zich hier bijzonder goed voor, zo wordt een breder publiek aangetrokken en op een transparante manier een prijs gevormd’’, aldus Richard Dieteren van veilinghuis BOG Auctions.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Foto vendr.nl

© Foto vendr.nl

Naast het voormalige bureau in Nieuw-Vennep, gaan ook die in Heiloo (Kennemerstraatweg 356), Wieringerwerf (Terpstraat 45) en Alblasserdam (Goudsbloemstraat 9) onder de hamer. De online veilingen zijn op 10 juni 2021 en worden gehouden op het veilingplatform van BOG Auctions.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.