Regeringsleiders condoleren Britse koningin

ANP Producties | Bron: ANP

Regeringsleiders uit tal van landen hebben hun condoleances overgebracht aan koningin Elizabeth. Haar echtgenoot prins Philip overleed vrijdag op 99-jarige leeftijd.

De Ierse premier Micheal Martin zei dat het overlijden van de prins hem bedroefd stemt. "Onze gedachten en gebeden zijn in deze tijd bij koningin Elizabeth en de bevolking van het Verenigd Koninkrijk."

De regeringsleider van India, Narendra Modi, betuigde eer aan de overleden prins, wijzend op diens militaire loopbaan en liefdadigheidswerk. "Moge zijn ziel in vrede rusten." Modi’s gedachten zijn bij het Britse volk en de koninklijke familie.

Australië

De Australische premier Scott Morrison zei op Twitter dat Australiërs hun liefde en condoleances zenden aan de majesteit en haar familie. "De prins belichaamde een generatie die we nooit meer zullen zien", zei hij over Philip, die Australië meer dan twintig keer bezocht. De vlaggen in Australië worden halfstok gehangen.

Ook de regeringsleiders van andere landen van het Gemenebest, Jacinda Arden van Nieuw-Zeeland en Justin Trudeau van Canada, betuigden eer aan de prins.

Voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie liet via Twitter weten bedroefd te zijn. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei dat de prins erg gemist zal worden.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.