Rotterdamse Coolsingel na 3 jaar verbouwen weer open

ANP Producties | Bron: ANP

Rotterdammers kunnen na jaren van afgesloten rijbanen en opengebroken stoepen weer volledig gebruik maken van de Coolsingel. De bekende straat in het centrum waar het stadhuis aan ligt, kreeg een fikse opknapbeurt en wordt zaterdag officieel geopend.

"In drie jaar tijd is de Coolsingel omgetoverd tot een boulevard met monumentale allure en een internationale uitstraling", aldus de gemeente Rotterdam. Op de vernieuwde Coolsingel is meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Die kunnen terecht op een breed fietspad en een wandelpromenade. Ook zijn er verhoogde parkjes met beplanting aangelegd en een rand om op te zitten.

Voor auto’s is er plaats op twee rijbanen aan de kant van het stadhuis. Langs de trambaan, die ongewijzigd bleef, verrezen 77 nieuwe platanen. De verbouwing van de verkeersader kostte 58,1 miljoen euro. Omdat een grootste opening vanwege het coronavirus niet mogelijk is, heeft de gemeente om het toch te vieren een foto-expositie ingericht op de promenade. De foto’s zijn ingestuurd door Rotterdammers.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.