RIVM meldt 7725 coronabesmettingen, gemiddelde loopt weer op

ANP Producties | Bron: ANP

Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn 7725 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is boven het gemiddelde van de laatste zeven dagen, dat nu op 6770 ligt.

Na enkele dagen van daling in het aantal nieuwe besmettingen, mogelijk door Pasen, begon vrijdag het weekgemiddelde weer op te lopen. Die stijging zet zich nu voort, met 47.387 nieuwe meldingen van besmettingen aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over de laatste zeven dagen.

Net als vrijdag telde Rotterdam de meeste positieve tests. In de Maasstad kregen 373 inwoners te horen dat ze het coronavirus hebben opgelopen. In Amsterdam kwamen 325 besmettingen aan het licht en in Den Haag 242. Daarna volgen Utrecht (155) en Nijmegen (126). Bij de veiligheidsregio's steekt Rotterdam-Rijnmond al tijden boven de rest van het land uit. Afgelopen etmaal zijn daar 787 besmettingen bevestigd.

Het aantal sterfgevallen steeg met 23, vrijdag lag dit nog op 41. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Wanneer een coronapatiënt overlijdt, duurt het soms een tijdje voor dit wordt doorgegeven aan het RIVM. Amsterdam telde drie meldingen van sterfgevallen, Rotterdam één.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.