Telstar weet dat druk bij Almere ligt: ’Zij staan veel hoger op de ranglijst en hebben 28 punten meer dan wij’

Fernandes© Foto Ron Pichel

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Trainer Andries Jonker hoopt dat Telstar tegen Almere City een vervolg geeft aan de tweede helft tegen NEC.

Zijn ploeg kwam op paasmaandag in een zwakke eerste helft op achterstand maar herpakte zich in het tweede bedrijf. Glynor Plet tekende voor de gelijkmaker. ,,Dat heeft ons een goed gevoel gegeven. We hebben de wedstrijd teruggekeken en hebben geconcludeerd dat we gewoon goed hebben gespeeld in de tweede helft. Dat is vaker zo tegen hoog geklasseerde teams, dus dat geeft een goed gevoel richting Almere City.”

Almere City is nog volop in de strijd voor rechtstreekse promotie, terwijl voor Telstar alleen de eer nog op het spel staan. ,,Zij staan veel hoger op de ranglijst en hebben 28 punten meer dan wij. De druk ligt dus bij Almere City”, meent Jonker.

De wedstrijd tussen Almere City en Telstar werd verplaatst van vrijdag naar maandag omdat Almere City de door noodweer gestaakte wedstrijd tegen Roda JC moest uitspelen. Het gaf Telstar wat lucht in het volle speelschema. In plaats van vier wedstrijden in twaalf dagen, speelt het deze week twee wedstrijden in vijf dagen.

Rashaan Fernandes ontbrak tegen NEC door een blessure, Tom Overtoom kampte al langer met knieklachten. Jonker: ,,Beide spelers hebben weer meegetraind, het is even afwachten hoe ze de arbeid hebben verteerd. We gaan zoals altijd af op het oordeel van de medische staf.”

De rentree van aanvoerder Frank Korpershoek laat voorlopig nog op zich wachten. De verdediger viel op 13 februari in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles uit met een enkelblessure. Jonker vertrouwt erop dat Korpershoek, die na dit seizoen stopt met voetballen na vijftien seizoenen in het shirt van Telstar, dit seizoen nog in actie komt. ,,Hij werkt elke dag keihard aan zijn herstel. Hij is zeer gedreven en heeft ook geen conditionele achterstand.”

Meer nieuws uit Telstar