Ondanks ontbreken enkele vaste krachten rekent Bloemendaal eenvoudig af met Oranje Rood

Jan Warmerdam
Bloemendaal

Lijstaanvoerder Bloemendaal, dat zich al eerder plaatste voor de play-offs, won zondag in de achttiende competitieronde van Oranje-Rood. De thuiswedstrijd, die alleen in het vierde kwart boeide, leverde een 3-1 zege op voor de ploeg van coach Rick Mathijssen.

Het was voorafgaand aan het duel tegen Oranje-Rood interessant om te zien welke spelers bij Bloemendaal op het wedstrijdformulier stonden. Of vooral wie er niet op stonden en niet speelden. Dat was een indrukwekkend rijtje. Roel Bovendeert (schouder), Floris Wortelboer (schouder), Daan Dullemeijer (jukbeen/oog) en Casper van Dijk (hamstring) ontbraken wegens blessures. Jorrit Croon is overbelast en deed ook niet mee. De resterende groep werd aangevuld met jeugdspeler Hidde Wunderink en good-old Sander ’t Hart. De routinier maakte zijn rentree in de hoofdmacht, nadat hij vorig seizoen afscheid van het tophockey had genomen.

De afwezigheid van het groepje coryfeeën had tot gevolg, dat Bloemendaal tegen de bezoekers uit Eindhoven kwalitatief moest inleveren. Dit gekoppeld aan het feit dat Oranje-Rood, dat bij winst nog zicht had op een plek in de

play-offs, er weinig van bakte maakte dat de eerste drie kwarten niet om aan te gluren waren. In beide cirkels gebeurde niets en in de ruimte daartussen werd een soort schaakhockey gespeeld in een uitermate vriendelijke sfeer.

Pas in het vierde kwart kwam de confrontatie op gang. Verantwoordelijk daarvoor was de thuisploeg, die het gaspedaal zichtbaar dieper indrukte. Florian Fuchs, die de voorgaande drie kwarten onzichtbaar was, opende het bal. De Duitse international werkte een loepzuivere pass van Jasper Brinkman secuur achter goalie Pirmin Blaak. Even later was Fuchs zelf aangever en rondde Thierry Brinkman af. Nadat eerst Yannick van der Drift een tip-in op de paal zag belanden, gooide Martijn van Grimbergen de wedstrijd in het slot. De 3-0 kwam tot stand na een snelle counter. Oranje-Rood spartelde nog even tegen, scoorde via Jamie van Aart uit een strafcorner de 3-1, maar kon in de slotfase geen potten meer breken.

hockey hoofdklasse mannen

BloemendaalOranje Rood 3-1

54. Fuchs 1-0, 57. T. Brinkman 2-0, 62. Van Grimsbergen 3-0, 63. Van Aart 3-1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen