Opnieuw oproep grote steden om terrassen te openen

ANP Producties | Bron: ANP

De vier grote steden doen opnieuw "een dringend appel" op het kabinet om de terrassen en andere buitenruimten te heropenen. Dat hebben de burgemeesters van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht zondag laten weten.

"In de dichtbevolkte gebieden hebben inwoners de buitenruimten hard nodig; zij eigenen zich deze ook toe als het weer beter wordt. Daarmee wordt de handhaving onhaalbaar en komt het lokale gezag ongewild tegenover zijn eigen inwoners te staan."

De vier steden zeggen dat een "beheerste openstelling van de buitenruimten" juist noodzakelijk is om besmettingen te voorkomen, omdat hiermee ongeregelde samenkomsten tegen worden gegaan. Ook is het nodig voor "de geloofwaardigheid van het coronabeleid".

Minder druk in parken

Vorige week vrijdag riep Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam, al op tot het openen van onder meer terrassen en dierentuinen, zodat het minder druk wordt in parken. Daar schaarden de burgemeesters van de andere grote steden zich achter.

Zondag maakte het kabinet bekend dat geplande versoepelingen van de coronamaatregelen, waaronder het openen van terrassen, een week worden opgeschoven naar 28 april.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.