Automobilist onder invloed en zonder geldig rijbewijs aangehouden na achtervolging door Heemstede

© Foto’s: DNP.NU

1 / 4
Heemstede

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een automobilist aangehouden na een achtervolging door Heemstede. De man bleek te rijden zonder geldig rijbewijs en onder invloed van alcohol en drugs.

De politie wilde de automobilist laten stoppen, maar deze negeerde het stopteken. Op de Heemsteedse Dreef verloor de man de macht over het voertuig, waardoor de auto niet meer verder kon rijden. De automobilist ging er te voet vandoor richting de Bachlaan. Daar werd hij na een achtervolging te voet aangehouden door agenten.

De man bleek te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en onder invloed van alcohol. De bestuurder is aangehouden en naar het politiebureau in Zandvoort gebracht voor nader onderzoek. Daar testte de automobilist ook positief voor THC, cocaïne en amfetamine.

Een bekende van de vluchtende bestuurder is al eerder op de avond met dezelfde auto aangehouden voor het rijden onder invloed. De latere verdachte zou de auto van de reeds aangehouden man naar huis rijden, wat uitmondde in de achtervolging.

De auto is door een berger meegenomen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.