Trump: zal helpen zetels winnen bij tussentijdse verkiezingen

ANP Producties | Bron: ANP

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft donateurs van de Republikeinse Partij meegedeeld dat hij zal helpen zetels in het Congres te veroveren bij de tussentijdse verkiezingen in 2022. Republikeinse sponsoren kwamen zaterdag bijeen voor een diner in Trumps exclusieve club Mar-a-Lago in Florida.

"We zijn vanavond bijeengekomen om te praten over de toekomst van de Republikeinse Partij en wat we moeten doen om onze kandidaten naar de winst te helpen", zou Trump hebben gezegd volgens persbureau Reuters, dat de speech van de oud-president heeft ingezien. "Ik sta hier vanavond met het volste vertrouwen dat we in 2022 het Huis (van Afgevaardigden) zullen terugpakken en dat we de Senaat gaan terugeisen. En dan in 2024 gaat een Republikeinse kandidaat het Witte Huis veroveren."

Of Trump met die laatste zin zichzelf bedoelt, werd verder niet duidelijk. Hij zei eerder het niet uit te sluiten dat hij zich opnieuw kandidaat stelt voor het presidentschap. Vorig jaar verloor Trump de verkiezingen van de Democraat Joe Biden. Binnen de Republikeinse Partij zijn meer gegadigden die het over 3,5 jaar mogelijk willen opnemen tegen Biden, zoals oud-buitenlandminister Mike Pompeo en gouverneur Ron DeSantis van Florida.

Voor het zover is, zal in november 2022 gestemd worden over alle 435 zetels van het Huis van Afgevaardigden (lagerhuis) en over 34 van de 100 zetels in de Senaat (hogerhuis). Vooral voor de Democraten, die nu een klein overwicht hebben in beide kamers, staat er veel op het spel. Als zij verliezen wordt het voor Biden lastig om zijn beleid uit te voeren.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.