D66 Velsen pleit voor meer creatieve ruimte kinderen en jongeren

Gemeentehuis Velsen© Archieffoto

Velsen

D66 Velsen zou graag zien dat de gemeente ruimte gaat bieden aan kunst- en cultuurlessen voor kinderen en jongeren tot 17 jaar.

De partij ziet het als belangrijk middel om de ‘kwetsbare groep’ in coronatijden een uitlaatklep te geven. D66 Velsen wijst daarbij op het voorbeeld van Zaanstad.

Zaanstad besloot onlangs om organisaties die kunst- en cultuurlessen voor kinderen en jongeren geven meer ruimte te bieden, omdat deze kinderen jongeren als kwetsbare groep ziet. De verruiming geldt voor ‘georganiseerde binnen- en buitenactiviteiten die gericht zijn op de culturele en creatieve ontwikkeling’, zoals muziek, theater, dans en beeldende vormgeving. Die activiteiten moeten worden begeleid door een professionele docent. Uiteraard gelden de inmiddels gangbare coronamaatregelen als afstand houden, vooraf aanmelden en mondmaskers dragen.

D66 Velsen vraagt het college van B en W schriftelijk of die soortgelijke mogelijkheden ziet en op welke termijn ze hier werk van denkt te kunnen maken. De suggestie daarbij is het initiatief van Zaanstad één-op-één over te nemen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.