Hogescholen gaan uit van verdere opening op 26 april

ANP Producties | Bron: ANP

De Vereniging Hogescholen gaat er vooralsnog van uit dat hogescholen de deuren op 26 april weer verder kunnen openen voor studenten, laat een woordvoerder weten. Zondag werd na overleg van het kabinet en deskundigen in het Catshuis duidelijk dat de geplande versoepelingen van de coronamaatregelen een week worden opgeschoven naar 28 april. De vereniging gaat ervan uit dat dit niet voor de onderwijsinstellingen geldt.

De heropening van de hogescholen stond gepland op 26 april. Die versoepeling werd apart aangekondigd, los van de mogelijke andere versoepelingen vanaf 21 april zoals het openen van de terrassen en het afschaffen van de avondklok. De verwachting van de Vereniging Hogescholen is dat de opschorting van een week daarom niet de hogescholen en universiteiten raakt. In een deze week nog verstuurd document aan de Kamer, waarin rekening werd gehouden met een slechter epidemiologische beeld, werd 26 april ook nog als openingsdatum genoemd, zegt de woordvoerder. De vereniging heeft ook nog geen tegenbericht ontvangen.

"Dus gaan we er vooralsnog van uit dat we dan weer verder opengaan. We zijn al deels open, voor praktijkonderwijs en toetsingen, en we geven natuurlijk online les", aldus de woordvoerder. Verder open betekent: "gemiddeld één dag per week fysiek onderwijs op anderhalve meter afstand."

Het kabinet wilde zondag nog niet zeggen aan welke versoepelingen wordt gedacht op 28 april. Versoepelingen die op tafel liggen, zijn de opening van de terrassen, het verruimen van de bezoekersregeling, het opschorten van de avondklok, het deels openen van hbo en universiteiten en verder openstellen van winkels.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.