Man opgepakt na aanvallen agent, zelf ook gestompt door politie

ANP Producties | Bron: ANP

Een 22-jarige man is zaterdag aangehouden omdat hij in Almere een agent had aangevallen. Dat gebeurde bij een woningbrand aan de Allendestraat, waar de man de vermoedelijke veroorzaker van de brand wilde aanvallen. De baby van de 22-jarige man moest naar het ziekenhuis, meldt de politie. Van de arrestatie van de man gaan beelden rond, waarop te zien is dat een agent de verdachte meerdere keren stompte. Maar volgens de politie geven deze niet het volledige beeld weer van wat zich heeft afgespeeld.

De brand vond rond 17.00 uur plaats in een portiekflat. De rook verspreidde zich naar een naastgelegen woning. Daar ademde onder anderen de baby de rook in. Het kindje werd overgebracht naar een ziekenhuis, maar kon na controle weer naar huis.

De vader van de baby kwam ook naar de plaats van de brand, aldus de politie. "Deze man was zeer geëmotioneerd en wilde daar de vermoedelijke veroorzaker van de brand aanvallen." Een agent probeerde dit te voorkomen en zou een vuistslag in zijn gezicht hebben gekregen. De man moest volgens de politie door meerdere agenten onder controle worden gebracht, "waarbij enkele agenten genoodzaakt waren om geweld toe te passen".

Veel impact

De beelden van de arrestatie zijn naar Omroep Flevoland gestuurd. Op de video is onder meer te zien dat de man wordt vastgehouden door twee agenten en door een derde agent meerdere keren wordt gestompt.

De politie geeft aan dat elke "geweldsaanwending" van politieagenten achteraf altijd wordt beoordeeld en getoetst. "Het incident had begrijpelijkerwijs veel impact op direct betrokkenen, zoals de vader van de baby. Geweld is echter nooit de oplossing."

In verzekering gesteld

De agent die door de 22-jarige man werd aangevallen, moest ook naar het ziekenhuis. Volgens de politie maakt hij het naar omstandigheden redelijk.

Ook de 37-jarige inwoner uit Almere die vermoedelijk de brand heeft veroorzaakt is aangehouden. Beide verdachten zitten nog vast en zijn in verzekering gesteld.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.