Drie reizigers van proefvakantie op Rhodos die mogelijk besmet waren met het coronavirus toch negatief getest

ANP
Amsterdam

Van de vier reizigers die tijdens hun proefvakantie op Rhodos mogelijk besmet waren met het coronavirus zijn er drie negatief getest. Bij de laatste vakantieganger is het nog niet helemaal zeker, aangezien de uitslag van de PCR-test in het grensgebied zit. Deze persoon blijft samen met de kamergenoot in quarantaine en wordt zondag opnieuw getest, meldt Sunweb.

Zaterdag werd bekend dat acht reizigers die met Sunweb op proefvakantie zijn op Rhodos in quarantaine moesten, omdat er mogelijk vier besmet waren met corona. Later op de dag volgde opnieuw een test. De kamergenoten van de vier bleven uit voorzorg ook in quarantaine. De PCR-testen van 184 deelnemers bleken vrijdag negatief.

De achtdaagse proefvakantie is een initiatief van de overheid om te testen onder welke voorwaarden er weer veilig gereisd kan worden. De deelnemers mogen tijdens de vakantie het Griekse vakantieresort Hotel Mitsis Grand Beach niet verlaten en er zijn geen andere gasten aanwezig.

Deelnemers betalen de reis zelf, maar de kosten voor de coronatesten komen voor rekening van Sunweb. De bedoeling was om met 189 vakantiegangers af te reizen, maar uiteindelijk werden dat er 188.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.