Coach hockeysters Bloemendaal: ’Het is een heel gereken, maar ik kan mij niet voorstellen dat we aan play-outs moeten meedoen’

Jan Warmerdam
Bloemendaal

Op bezoek bij Hurley speelde Bloemendaal voor de vijfde keer dit seizoen gelijk. In het Amsterdamse Bos werd het zondag 1-1. Met nog twee competitiewedstrijden voor de boeg kan Bloemendaal niet meer rechtstreeks degraderen.

Bloemendaal trad Hurley onbevangen tegemoet. Verdedigend zat het goed en er werden kansen gecreëerd. Bloemendaal was dan ook minimaal gelijkwaardig. Toch was het de thuisploeg die vlak voor rust op voorsprong kwam door een benutte strafcorner.

Na de pauze pakte Bloemendaal energiek door. Dat leverde snel resultaat op. Carmel Bosch sloeg de bal vanaf links voor en Michelle van der Drift gleed de gelijkmaker binnen.

In het vervolg kreeg Bloemendaal nog enkele uitgelezen mogelijkheden om de winst te pakken, maar Ankelein Baardemans, Sacha Olderaan en opnieuw Van der Drift ontbeerden het geluk of hadden het vizier onzuiver afgesteld. Ook de thuisploeg kon geen beslissing forceren, waardoor de 1-1 bij het laatste fluitsignaal nog steeds op het scorebord stond.

Coach Jeroen Visser was na afloop vooral tevreden over het spel van zijn ploeg. ,,We hebben echt goed gespeeld en Hurley langdurig onder druk kunnen zetten, vooral in het laatste kwart. Jammer dat we onszelf niet belonen met winst.”

Als de bond deze week besluit dat er alsnog play-outs gespeeld moeten worden, dan zal Bloemendaal daar volgens Visser niet aan mee hoeven doen. ,,Het is een heel gereken, maar ik kan het mij niet voorstellen. Ik denk dat we nog twee wedstrijden spelen (25 april thuis tegen Kampong, 2 mei uit tegen Pinoké, red.) en dat het seizoen dan voor ons voorbij is.”

Hurley-Bloemendaal 1-1

31. Michels 1-0 (sc),

38. Van der Drift 1-1.

hockey hoofdklasse vrouwen

HurleyBloemendaal1-1

31. Michels 1-0 (sc),

38. Van der Drift 1-1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal