Giel Beelen presenteert Bevrijdingspop online met onder anderen Typhoon, Eefje de Visser en Tino Martin

Typhoon
© PRfoto
Haarlem

Bevrijdingspop mag dan weliswaar niet in de gebruikelijke vorm doorgaan in de Haarlemmerhout, 5 mei gaat zeker niet geruisloos voorbij.

Het wordt een online, en zoals altijd gratis toegankelijk, festival live vanuit Patronaat. Met optredens van onder anderen Typhoon, Eefje de Visser, Altin Gün en Banji. Als Ambassadeurs van de Vrijheid komen Jonna Fraser, Davina Michelle en Tino Martin langs. Giel Beelen is presentator van het geheel.

Via drie video-streams wordt de hele dag via bevrijdingspop.nl een programma geboden met muzikale acts en thematische onderdelen waarin vrijheid centraal staat.

Om 9.00 uur start Haarlem105 een radio-uitzending die ook via bevrijdingspop.nl de hele dag te volgen is. Aan het begin van de middag start het eigen programma van Bevrijdingspop dat duurt tot 11 uur ’s avonds. Giel Beelen verzorgt de presentatie. Naast de optredens zijn er interactieve onderdelen, met interviews met artiesten en de mogelijkheid om te chatten met de sprekers van de Vrijheidscolleges.

Herdenkingsconcert

Traditioneel vindt op de avond voor Bevrijdingsdag het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert plaats. Ook dit jaar treden de talentvolle klassieke musici van het Kennemer Jeugd Orkest op, ditmaal samen met Rilan & the Bombardiers. Het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert start op 4 mei na de kranslegging op de Dam, rond 20.15 uur, en is te volgen via bevrijdingspop.nl.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.