Colors@home Kaijer maakt zich sterk voor Jan en Marja Komen

Ed Brouwer

Mooi om te lezen hoezeer winkeliers zich inspannen om bij een fabrikant iets voor hun klant gedaan te krijgen.

Van de rolgordijnen die Jan en Marja Komen uit Broek op Langedijk bijna zes jaar geleden kochten liet de aluminium buis waar ze aan hingen los. De leverancier, Colors@home Kaijer in Zuid-Scharwoude, meldde dat de garantie inmiddels verlopen was. Niettemin nam hij na inspectie contact op met de fabrikant die na flink onderhandelen maar liefst vijf nieuwe rolgordijnen leverde. Inmiddels zijn ze gratis opgehangen. „Onze complimenten.”

iUsed

Mei vorig jaar kocht Cor de Vries uit Heerhugowaard bij iUsed in Nieuwegein een refurbished MacBook pro. Een paar keer waren er opstartproblemen maar die gingen over tot onlangs. Nu erger dan eerst. Niets hielp. „Uiteindelijk heb ik iUsed gemaild en na aangeven van hun het apparaat teruggestuurd. Wat mij verbaasde is dat ik binnen twee dagen een geheel nieuw apparaat thuisgestuurd kreeg, zonder vragen of zeuren. „Dat vind ik klasse.”

Optiek Annette

De nieuwe bril die Kick van der Horst bij optiek Annette bij hem in Zaandam koopt raakt door eigen schuld beschadigd. „Annette berekende desondanks een enorme korting, dus ik was heel blij. Het glas zat er nog niet in, of ik maakte een val, en mijn bril was flink verbogen. Uiteindelijk brak er ook nog een neussteuntje af. Maar geen nood, Annette liet mijn bril keurig door haar collega in Westerkoog repareren. Toch wilde ik een nieuw monteur, omdat ik mijn bril dagelijks draag. Dat werd besteld. Toen ik wilde afrekenen, hoefde ik niets te betalen. ’Een bril moet tegen een stootje kunnen’, vond Annette. Het viel onder de service. Echt fantastisch!”

Woonrijk Langedijk

Woonrijk Langedijk verdient een geweldige pluim, vinden Rinco en Henriëtte Voorrips uit Zuid-Scharwoude. Bijna vijf jaar terug kochten zij daar een elektrisch verstelbaar Nxt-Day boxspring bed met pull-back systeem.

Reuze blij waren ze, totdat na een jaar het prachtige pull-back systeem kapot ging. Het werd vervangen en daaraan betaalden ze mee, maar vorig jaar was het weer raak. „Ondertussen was Nxt-Day failliet gegaan en was alles niet meer te repareren. Maar, nu komt het: Woonrijk Langedijk bood aan de elektrische bodem van het bed te vervangen. Kosteloos! Dat verdient een geweldige pluim!”

Bodyfit Volendam

Rogier Scheltema van Bodyfit Volendam krijgt van Rob Timmerman uit Oosthuizen een pluim omdat hij er voor heeft gezorgd dat zijn vier jaar oude rollator weer gemaakt is. Toen onlangs een moer afbrak ging Scheltema persoonlijk bij Timmerman langs om een nieuwe te monteren. Dat werd zeer gewaardeerd.

Ronald Schot Edam

Na heel lang sparen koopt Edammer Frank Bakker een e-bike bij fietsenhandel Ronald Schot in Edam. Heel blij met de mooie aankoop gaat het de eerste rit al mis. Een grote spijker vernielt niet alleen de binnenband maar neemt ook alle bevestiging van de achterlicht-draad mee.

,,Teruggelopen naar de winkel, belooft men dat ik hem de volgende dag kan ophalen. Een uurtje later staat Ronald zelf voor mijn deur met de gerepareerde fiets en de mededeling: ’zo’n unieke pech neem ik voor mijn rekening!’ Wat mij betreft: echt klasse!”

Uw compliment?

En nu de vraag: heeft u ook iets meegemaakt dat een plek in deze rubriek verdient? Aarzel niet en mail ons uw ervaring. Vergeet daarbij niet uw woonplaats te vermelden.

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.