Gratis juridische coronahulp van getalenteerde rechtenstudenten

De initiatiefnemers van Prometheus legal consultancy.© Foto pr

Ed Brouwer

Een groep van acht getalenteerde rechtenstudenten biedt particulieren en bedrijven kosteloze hulp aan bij een juridisch probleem als direct gevolg van de coronacrisis.

Een groep van acht getalenteerde rechtenstudenten biedt particulieren en bedrijven kosteloze hulp aan bij een juridisch probleem als direct gevolg van de coronacrisis.

De acht studenten volgen de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. Ze vinden het hun plicht iets terug te doen voor de samenleving en hebben daarom de stichting Prometheus legal consultancy opgericht. Mensen die juridische hulp zelf niet goed kunnen betalen, kunnen laagdrempelig en gratis bij hen terecht als ze door covid-19 problemen hebben met hun werk, de huur niet meer kunnen betalen, als afspraken niet worden nagekomen, er door de pandemie studieproblemen zijn ontstaan of als ze bijvoorbeeld zijn bekeurd voor het overtreden van coronamaatregelen.

,,Wij merken dat een dergelijk laagdrempelig adviesbureau hard nodig is aangezien de gewone burger vaak niet in staat is zijn of haar rechtspositie vast te stellen en zich dikwijls geen raad weet tot wie hij/zij zich met deze problematiek moet wenden”, licht secretaris Amin Larossi het initiatief toe. Vragen voorleggen kan vooralsnog alleen via e-mail. Adviezen worden met de groep geschreven en gecontroleerd door professionals uit de rechtspraktijk.

Meer uitleg op https://prometheuslegalconsultancy.nl.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van de Ombudsman? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.