Leia heeft liefde te over en een libido van gelijke proportie | Over Liefde

Een ontmoeting, een kus, een breuk of een gesprek, alles kan een keerpunt in de liefde zijn. Yanaika Zomer gaat op zoek naar onze diepere zielenroerselen. Leia heeft het liefst naast Tom ook nog iemand anders.

Leia heeft liefde te over en een libido van gelijke proportie. En dus maakte ze afspraken met haar echtgenoot die de buitenwereld niet altijd even goed begrijpt. „Voor hem is het geen probleem dat er anderen zijn. Hij is op geen enkele manier onzeker en weet dat hij op nummer 1 staat.

Mijn liefdesleven is eigenlijk altijd wel anders dan anders geweest. Mijn eerste relatie was bijvoorbeeld met een meisje. Een heel fijne eerste liefde, maar niet één die me definieerde als lesbisch. Kort na haar ontmoette ik Tom, de jongen waarmee ik nu nog altijd samen ben. Het was tijdens een dorpsfeest waar ik eigenlijk mijn zinnen had gezet op een andere jongen. Zijn beste vriend. Achteraf ben ik blij dat ik dusdanig veel gedronken had, dat ik per ongeluk de verkeerde zoende. Die bleek veel leuker!

We gingen al snel samenwonen. Twee jonge mensen, allebei met een onrustige thuissituatie. We konden niet wachten weg te gaan. Het eenkamerappartement waarin we terechtkwamen, werd uiteindelijk acht jaar ons huis. Tom en ik zijn gelukkig met elkaar, maar op een gegeven moment kwam ik er wel achter dat ik een veel hoger libido heb dan hij. Tja, daar leef je mee. Het is niet anders. Tot ik op een dag een man ontmoette - helemaal niet mijn type en ook nog eens 15 jaar ouder dan ik - waarmee ik eigenlijk niets liever wilde dan spetterende seks. Het bleef maar in mijn hoofd zitten.

Toen ik uiteindelijk besloot dit aan Tom te vertellen vroeg hij me: ’Wat wil je? Zullen we de relatie openzetten?’ Het was helemaal zijn voorstel om mij die ruimte te geven. Dat hij die zelf helemaal niet nodig had, maakte voor hem niet uit. Hij heeft één voorwaarde gesteld en dat was dat hij te allen tijde het recht zou hebben in te grijpen als het ons op één of andere manier zou schaden. Daarna heb ik het aangedurfd die man te zeggen dat ik met hem naar bed wilde. Heel letterlijk. Ik heb erover nagedacht hoe ik dat moest doen, maar op een dag flapte ik het er zomaar uit. Het is niet bij één keer gebleven. We kregen een liefdesrelatie met toestemming van mijn man.

Het is overigens wonderlijk wat de omgeving van zoiets vindt. Onze relatievorm werd afgeschreven als walgelijk. Tom zou het slachtoffer zijn van mijn afschuwelijke gedrag. Terwijl anderen er niet mee om konden gaan, konden wij dat juist heel goed. We leerden constant goed te communiceren en duidelijke afspraken met elkaar te maken. Ik denk dat wij beter met elkaar afstemmen wat we willen, van elkaar verwachten, gaan doen, wanneer en met wie, dan de meeste mensen. Toen de relatie met die man langzaamaan steeds minder leuk werd, had ik niet direct de moed hem te verlaten. Het was Tom die zag dat ik er ongelukkig van werd. Op dat moment heeft hij gebruikgemaakt van zijn recht om in te grijpen.

In de afgelopen jaren heb ik relaties gehad, gedate via Tinder en een behoorlijke bucketlist afgewerkt. Seks in een jacuzzi, bondage, ik ben ook betaald voor seks en enorm verwend door mannen die me overlaadden met luxe en lekker eten. Seks met Tom heb ik trouwens ook nog steeds. Fijne, goede seks, waarin hij alle tijd voor me neemt. Het is gewoon niet zo vaak. Ik hoor regelmatig van vrouwen dat hun man veel vaker wil, maar dat het helemaal niet leuk is. Dan heb ik liever dit. Toch gaat het niet alleen daar om. Het liefst ga ik echt een relatie aan. In de ideale situatie is dat iemand die zelf ook iemand anders heeft of in ieder geval niet mijn enige ware wil zijn.

Er is één periode geweest waarin ik naast Tom twee relaties had. De ene man zag ik één keer in de week, de andere om de week. Het was een van de gelukkigste tijden van mijn leven, maar ook te veel. Ik was soms drie dagen per week van huis en altijd onderweg naar iemand. Nu is het rustiger, mede door corona. Maar ik weet dat hij me elk moment de ruimte zal geven als ik weer iemand ontmoet.”

Wil jij iets Over Liefde delen? Mail naar yanaika@mediahuis.nl

Lees hier meer Over Liefde

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.