RIVM registreert 8123 nieuwe coronagevallen, opnieuw een daling

ANP Producties | Bron: ANP

Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal opnieuw gedaald. Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 8123 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat zijn er 1152 minder vergeleken met de voorgaande dag. Aanvankelijk berichtte het RIVM vrijdag over 9292 nieuwe gevallen, maar dat aantal werd iets naar beneden bijgesteld.

Ook vrijdag daalde het aantal nieuwe besmettingen. De dagen daarvoor nam het aantal op dagbasis juist toe.

Het aantal nieuwe besmettingen ligt zaterdag iets onder het weekgemiddelde. Het RIVM heeft in de afgelopen zeven dagen 58.037 positieve tests geregistreerd. Dat komt neer op gemiddeld 8291 nieuwe besmettingen per dag.

Sterfgevallen

Het aantal sterfgevallen door corona steeg het afgelopen etmaal met 22. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

Rotterdam telde de meeste nieuwe gevallen afgelopen etmaal, met 401 positieve tests. In Den Haag kregen 320 inwoners een positieve testuitslag. In Amsterdam kwamen 294 besmettingen aan het licht, in Utrecht 155 en in Tilburg 143.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.