'Duitsland gaat reisverkeer met India beperken'

ANP Producties | Bron: ANP

Duitsland is van plan de meeste reizigers uit India te weren. Volgens regeringsbronnen wordt dit besluit maandag officieel bekendgemaakt. Het reisverkeer zou worden beperkt vanwege zorgen over de Indiase coronavariant.

In Duitsland waren tot zaterdag 25 besmettingen met deze variant bekend. Deze mutatie van het coronavirus is mogelijk extra besmettelijk. Meerdere landen besloten al eerder om het reisverkeer met India te beperken.

Volgens de bronnen gaan er wel enkele uitzonderingen op het inreisverbod gelden. Duitsers en mensen met een verblijfsvergunning mogen volgens hen nog wel vanuit India terugkeren, maar moeten voor de reis een negatieve coronatest tonen en bij aankomst in quarantaine.

India zit momenteel midden in een zware tweede coronagolf, die volgens experts zijn hoogtepunt nog niet heeft bereikt. Dagelijks worden honderdduizenden mensen positief getest. Door de vele besmettingen kunnen de testcentra de toestroom niet aan. Ook de ziekenhuizen zijn overbelast; er zijn niet genoeg medicijnen en bedden voor alle ernstig zieke coronapatiënten.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.