Ajax begint met Klaassen en Antony aan thuisduel met AZ, officieus kampioen bij winst

© ANP MAURICE VAN STEEN

ANP
AMSTERDAM

Davy Klaassen en Antony beginnen om 14.30 uur met Ajax aan het thuisduel met AZ. Ze krijgen de voorkeur boven Mohammed Kudus en David Neres, die donderdag tegen FC Utrecht aan de aftrap verschenen.

Ajax is officieus kampioen als het AZ verslaat. Het elftal van trainer Erik ten Hag heeft dan een voorsprong van 12 punten op PSV, met nog vier competitiewedstrijden te spelen. Het doelsaldo van Ajax is op dit moment 31 treffers beter dan dat van de concurrent uit Eindhoven.

AZ komt met een zege weer in punten gelijk met het als tweede geklasseerde PSV. In de Alkmaarse ploeg start niet Jonas Svensson, maar Yukinari Sugawara als rechtsback. Ook Teun Koopmeiners keert terug. De aanvoerder ontbrak twee weken geleden vanwege een schorsing in de vorige wedstrijd van AZ, tegen Sparta. Ajax speelde de afgelopen twee weken tegen AS Roma (Europa League), Vitesse (bekerfinale) en FC Utrecht (inhaalwedstrijd Eredivisie).

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Rensch, Timber, Martínez en Tagliafico; Álvarez, Klaassen en Gravenberch; Antony, Haller en Tadic.

AZ: Bizot; Sugawara, Letschert, Martins Indi en Wijndal; Midtsjø, Gudmundsson en Koopmeiners; Stengs, Boadu en Karlsson.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen