NTI-diploma van Vera Bruggeman uit Heemstede heeft niet bijzonder veel betekenis

Vera Bruggeman met haar diploma waar ze niet veel aan heeft.

Vera Bruggeman met haar diploma waar ze niet veel aan heeft.© Eigen foto

Ed Brouwer

Opnieuw kunstenares en oppasoma Vera Bruggeman uit Heemstede op deze website en opnieuw gaat het over onderwijsinstituut NTI.

Half december schreven we over de beroerde communicatie rondom haar mislukte examen basisopleiding pedagogisch medewerker. NTI trok het boetekleed aan en Bruggeman deed opnieuw examen en slaagde. De euforie heeft kort geduurd, want haar diploma blijkt volgens haar niets waard.

,,Gisteren ben ik bezig om me in te schrijven bij een bureau met mijn diploma pedagogisch medewerker 3 en KinderEHBO (bijna) op zak. Krijg ik een belletje dat het diploma niet erkend wordt. Het blijkt een soort van toelatingsexamen cursus te zijn voor een mbo-opleiding (die ik niet nodig heb door mijn HAVO diploma). Dat stond niet bij de opleiding toen ik deze boekte en betaalde. Ik voel me dubbel genaaid en ben ontzettend boos. Een heel jaar voor de kat zijn viool geleerd en druk gemaakt, 1000 euro lichter en niks op zak. Behalve natuurlijk wat ik geleerd heb. Voorlopig blijf ik op mijn kleinkinderen passen, onbetaald, want een vervolg opleiding kost weer een jaar en 1500 euro!”

Volgens NTI komen de vakken die mevrouw Bruggeman heeft gevolgd uit de erkende en volledige mbo-opleiding, maar zijn daar maar een klein onderdeel van. De opleiding waarvoor zij zich heeft ingeschreven is de basisopleiding pedagogisch medewerker en niet de erkende mbo pedagogisch medewerker niveau 3-opleiding.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van de Ombudsman? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.