Burgemeester Jos Wienen van Haarlem roept op tot verbondenheid in toespraak Koningsdag

Burgemeester Jos Wienen roept op tot verbondenheid in een tijd van verdeeldheid.© Foto United Photos/Paul Vreeker

Jaap Timmers
Haarlem

Burgemeester Jos Wienen van Haarlem heeft in zijn toespraak op Koningsdag opgeroepen tot verbondenheid. Hij deed dat dinsdagochtend via een livestream vanuit de Grote of St.-Bavokerk op zender Haarlem105.

Wienen sprak van een ’heel aparte Koningsdag’, omdat deze dag voorafgaat aan een versoepeling van coronamaatregelen, die pas woensdag ingaat. „We moeten vandaag de beperkingen nog in acht nemen.”

„Vandaag vieren we onze verbondenheid met het koningshuis”, zei Wienen. „Sinds we een koning hebben is Oranje een symbool van onafhankelijkheid, vrijheid en saamhorigheid.”

„Die saamhorigheid beleven we vandaag niet enkel met het koningshuis, maar ook onder elkaar. Koningsdag is iets heel speciaals, juist omdat we er allemaal aan meedoen. We drukken onze verbondenheid met elkaar uit door oranje te dragen.”

Jos Wienen riep op de verbroedering in de stad ’te koesteren’. „Er is al zoveel verdeeldheid. Het is goed om de onderlinge band te voelen. Geniet ervan om elkaar weer even te zien en te kunnen groeten. Ik hoop dat iedereen een heel leuke Koningsdag heeft.”

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.