Haarlem sluit Damstraat af en verbiedt in wijde omgeving verkoop van alcohol met het doel de menigte te verspreiden

Feestgangers langs het Spaarne.© United Photos / Paul Vreeker

Internetredactie
Haarlem

De gemeente Haarlem heeft de Damstraat richting het Spaarne afgesloten vanwege de drukte. Ook is de verkoop van alcohol in de wijde omgeving stilgelegd, in de hoop dat de menigte zich verspreidt. Honderden mensen zijn langs de rivier feest aan het vieren.

’Enkele horecaverkooppunten worden gesloten totdat het rustiger wordt’, meldt de gemeente. De politie en handhaving verzoeken mensen om te vertrekken. ,,Met de drooglegging hopen we de angel eruit te halen.’’ Er zijn vooralsnog geen bekeuringen uitgedeeld; volgens de woordvoerders is de drukte rond half zes ’beheersbaar’.

Lees ook: Er is geen doorkomen meer aan langs het Spaarne. Publiek stroomt massaal toe

Rond 15.00 uur was er al geen doorkomen meer aan op de hoek van de Damstraat en het Spaarne. Met tassen vol drank en picknickmanden stroomden vriendengroepen naar de kade. Horecabazen waren overvallen door de drukte. ,,Er zijn nu overal zoveel mensen: ik kan ze nergens heen sturen.’’

Lees ook: Volg hier live: Drukte bij het Spaarne in Haarlem tijdens Koningsdag, gemeente grijpt in

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.