Indiase hoofdstad verlengt lockdown met week

ANP Producties | Bron: ANP

De lokale autoriteiten hebben de lockdown in de Indiase hoofdstad New Delhi met een week verlengd, in verband met de enorme stijging van het aantal coronabesmettingen de voorbije dagen. De lockdown zou eigenlijk maandag aflopen in de stad met ruim 20 miljoen inwoners, maar de situatie rondom het coronavirus is dusdanig verslechterd dat versoepelingen momenteel niet verantwoord zijn.

India meldde zaterdag ruim 400.000 nieuwe coronabesmettingen in 24 uur tijd. In de voorgaande week meldde het land dagelijks meer dan 300.000 infectiegevallen. In de afgelopen 24 uur bezweken 3523 personen aan de gevolgen van Covid-19. Het totale dodental komt daarmee op 211.853, het drie na hoogste ter wereld, na de Verenigde Staten, Brazilië en Mexico.

Ondertussen probeert India de vaccinatie-inspanningen te versterken. Zaterdag arriveerden 150.000 Russische Spoetnik-vaccins en daar moeten nog "miljoenen doseringen" op volgen, aldus het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken. Hoewel het land 's werelds grootste vaccinproducent is, heeft het momenteel zelf niet genoeg vaccins in de strijd tegen Covid-19.

India heeft sinds maart te maken met een alarmerende toename van het aantal coronabesmettingen, mogelijk vanwege een dubbel gemuteerde variant van het longvirus. Volgens wetenschappers heeft de regering van premier Narendra Modi de oplopende cijfers te lang genegeerd en nagelaten maatregelen te nemen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.