Mogelijk bewoners omgekomen bij brand in Werkendam

ANP Producties | Bron: ANP

Bij een uitslaande brand in een woning aan de Beatrixhaven in Werkendam (Noord-Brabant) zijn mogelijk mensen om het leven gekomen. De Veiligheidsregio houdt daar rekening mee, maar moet dat nog uitzoeken. Eerst moet het zwaarbeschadigde pand worden gestut om het voldoende veilig te kunnen betreden.

De brandweer sprak al eerder zondagochtend het vermoeden uit dat er nog mensen binnen zouden zijn. Daarom zijn de traumahelikopter en de ambulance opgeroepen. De bewoners van een naastgelegen appartement waren tijdig uit de woning.

"Er wonen daar drie mensen en we vermoeden dat die op zondagochtend 08.00 uur wel aanwezig waren. Maar dat is een aanname, we moeten dat goed onderzoeken", zegt een woordvoerster van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Rook in verre omtrek te zien

De brandweer is er met onder meer vier tankautospuiten, een hoogwerker, drones en twee blusboten. Het appartement ligt boven een bedrijf. De brand ontstond in het appartement en is deels overgeslagen naar het appartement ernaast en naar het bedrijf eronder. Dat is een bedrijf voor betimmeringen en interieurbouw.

Tegen Omroep Brabant zegt de directeur van het bedrijf dat de drie mensen die in het appartement wonen op de loonlijst staan van een bedrijf waarmee hij samenwerkt. Zijn kantoren en een deel van de werkplaats hebben grote schade opgelopen.

De rook was in de verre omtrek te zien. Het pand ligt in de Beatrixhaven, een binnenvaarthaven. Het scheepvaartverkeer heeft geen last van de brand, stelt een medewerker van Rijkswaterstaat op Twitter.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.