Coach Jeroen Visser neemt met nederlaag afscheid van Bloemendaal: ’Ik was graag doorgegaan met de klus’

Jan Warmerdam
Amstelveen

Coach Jeroen Visser nam zondag met een 4-2 nederlaag tegen Pinoké afscheid van Bloemendaal.

Een stabiele middenmoter worden. Dat was de opdracht die Visser meekreeg toen hij twee jaar geleden overstapte van De Terriërs naar Bloemendaal. Een opdracht die zijn voorganger, Teun de Nooijer, ook enkele seizoenen had voordat hij het stokje overdroeg aan Visser. Wat De Nooijer niet goed lukte, want Bloemendaal knokte vooral tegen degradatie uit de hoofdklasse.

Visser is van mening dat hij met de zevende plaats van dit seizoen wel is geslaagd in de opdracht. ,,Absoluut, ik ben van mening dat wij het prima gedaan hebben”, klinkt het na de confrontatie tegen Pinoké zelfverzekerd. ,,We hadden er zelfs meer uit kunnen halen. Onze wisselvalligheid heeft ons punten gekost. Als we enkele wedstrijden langer ons goede niveau hadden vastgehouden, waren we met een punt of tien meer geëindigd. Want van een nogal onzekere ploeg die vooral bezig was met het ontlopen van degradatie, zijn we gegroeid naar een stabieler team dat het topploegen bij vlagen moeilijk kon maken. En als we die extra punten gepakt hadden, waren we aardig onderweg geweest naar plek vier.”

Bedoelde Visser hiermee dat Bloemendaal volgens hem een potentiële kandidaat voor de play-offs was? ,,Nou nee, dat gaat iets te ver. Maar nogmaals, we hadden dichter tegen de topvier kunnen aanschuren.”

Enkele weken voor het einde van de competitie kreeg Visser van het Bloemendaal-bestuur te horen dat zijn contract na dit seizoen niet verlengd zou worden. ,,Ik weet dat het zo kan gaan in de sport. Desniettemin ben ik er wel even ziek van geweest. Ik was graag doorgegaan met de klus.” Wat hij na twee jaar Bloemendaal gaat doen, is ook voor hem de vraag. ,,Dit seizoen heeft enorm veel energie gekost, mede door corona en alles daaromheen. Ik pak nu even rust en zie daarna wel wat er op mijn pad komt.”

hockey hoofdklasse vrouwen

PinokéBloemendaal4-2

7. Hilterman 0-1 (sc), 28. Hilterman 0-2 (sb), 29. Steensma 1-2, 37. Lambers 2-2, 51. Jonker 3-2, 55. Weenink 4-2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen