Ajax-trainer Ten Hag in voetsporen van Michels, zesde landstitel voor Daley Blind

ANP
AMSTERDAM

Trainer Erik ten Hag is in de voetsporen van Rinus Michels getreden. Hij heeft nu als tweede trainer met de Amsterdamse club tweemaal de 'dubbel' gewonnen.

Ten Hag won dit seizoen de landstitel en KNVB-beker met Ajax. Dat deed hij twee jaar geleden ook al. Het vorige voetbaljaar werd vanwege corona niet uitgespeeld. Michels won de 'dubbel' in 1967 en 1970 met Ajax.

De 51-jarige Ten Hag is nu de oudste trainer die met Ajax kampioen van Nederland is geworden. Stefán Kovács en Karl Humenberger waren 50 jaar toen ze de club uit Amsterdam naar de landstitel loodsten.

Ten Hag verlengde afgelopen vrijdag zijn contract bij Ajax tot medio 2023.

Zesde landstitel voor Blind

Daley Blind heeft met Ajax voor de zesde keer de landstitel gewonnen. De Amsterdammer, die herstelt van een enkelblessure, komt steeds dichter in de buurt van Johan Cruijff en Sjaak Swart die acht keer kampioen met Ajax werden. Zijn vader Danny veroverde vijf landstitels met de club uit Amsterdam.

Blind leverde een bijdrage aan de laatste zes landstitels van Ajax. Hij voetbalde van 2014 tot medio 2018 voor Manchester United. Dick Schoenaker was de laatste Ajacied die betrokken was bij zes achtereenvolgende landstitels van de club uit de hoofdstad. Sonny Silooy maakte zelfs zeven opeenvolgende landstitels van Ajax mee maar miste een volledig seizoen vanwege een enkelblessure.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen