Rinus van Kalmthout rijdt IndyCar-race op de Texas Motor Speedway dit keer wel uit, en eindigt als twintigste: ’Het was een zware race’

© Archieffoto ANP

Milo Lambers
Fort Worth

Rinus van Kalmthout is zaterdag als twintigste geëindigd in de derde IndyCar-GP van het seizoen op de Texas Motor Speedway in Fort Worth.

Van Kalmthout had pech met een achteraf verkeerd getimede pitstop. Na 153 rondes stond Van Kalmthout op een zesde plaats. Hij besloot de pitsstraat in te gaan. Daarna werd de race geneutraliseerd vanwege een 'caution'. Alle coureurs maakte daar slim gebruik van en gingen de pitsstraat zonder dat ze een plek verloren. Van Kalmthout viel terug naar plek twintig.

,,Het was een zware race”, blikt Van Kalmthout terug. ,,Het ging best goed maar we waren ongelukkig.”

Vanwege het slechte weer werd de kwalificatie voor de race afgelast. In plaats daarvan werd de stand van het algemeen klassement aangehouden. Dat betekende dat de 20-jarige Hoofddorper mocht starten vanaf een achtste plek.

Voor Van Kalmthout betekende de race een hernieuwde kennismaking met het circuit waar hij vorig jaar tijdens zijn debuut in de IndyCar voortijdig moest afhaken door een persoonlijke fout.

In de nacht van zondag op maandag vindt de tweede race van het weekend plaats op de Texas Motor Speedway. Van Kalmthout begint op basis van het klassement op de twaalfde plaats.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen