Politie verdenkt Eredivisiespeler van matchfixing met gele kaart

ANP Producties | Bron: ANP

De politie Rotterdam-Rijnmond onderzoekt een mogelijk geval van matchfixing door een voetballer die in de Eredivisie speelt. De speler wordt ervan verdacht dat hij een gele kaart heeft uitgelokt, met het oog op gokwinst, bevestigt de politie na berichtgeving door de NOS. "Wij doen dit onderzoek, omdat wij de expertise hebben op dit gebied", aldus de woordvoerder. Hij wil niet meer details over de zaak kwijt dan de NOS zondag onthulde.

"We willen dit onderzoek heel zorgvuldig doen", legt de woordvoerder uit. Hij voegt eraan toe dat het verhaal van de NOS wel helemaal klopt.

Wie de speler is, hoe lang het onderzoek al loopt en welke signalen de politie op het spoor van matchfixing hebben gezet, kan de woordvoerder allemaal niet vertellen. "Alles is nog in onderzoek."

Niet bekend

Ook de NOS maakt vooralsnog niet bekend wie de verdachte speler is "omdat het strafrechtelijk onderzoek nog in een vroeg stadium zit, en er nog niet is besloten om tot vervolging over te gaan".

Eén gokker zou met een inzet van 3000 euro op de gele kaart zo'n 13.000 euro hebben gewonnen. Twee andere gokkers verdienden zo'n 1000 euro met het zogenoemde spotfixing. Dat is een vorm van matchfixing waarbij opzettelijk een handeling in een wedstrijd wordt verricht, zoals het krijgen van een kaart of veroorzaken van een penalty, om daar vervolgens geld mee te verdienen. Eerdere gevallen zijn in Nederland niet bekend.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.