Politiebonden 'voorzichtig positief' over gesprekken Grapperhaus

ANP Producties | Bron: ANP

De politiebonden zijn "voorzichtig positief" over de aankomende gesprekken met minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid). Dat zegt voorzitter Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP nadat de bonden zondagmiddag hebben gesproken met Grapperhaus. Volgens Van de Kamp is bij het kabinet nu duidelijk dat er op korte termijn oplossingen moeten komen voor de problemen bij de politie.

De politiebonden hebben de minister tijdens een uur durende videovergadering duidelijk kunnen maken waar het bij hen op vast zit. "Vaccinaties, cao-onderhandelingen, de enorme werkdruk en toenemende spanningen in de samenleving leiden tot een onhoudbare situatie binnen de politie", vat Van de Kamp de onvrede samen. "Er is begrip dat er nu echt iets moet gebeuren."

De politiebonden praten dinsdag verder met de minister. Zondagochtend overwogen de politiebonden nog een staking tijdens de wedstrijd van Feyenoord en Ajax, om zo druk uit te oefenen op het kabinet. Grapperhaus en de bonden zitten al tijden in een impasse over een loonsverhoging en de politie wil onder meer met voorrang gevaccineerd worden tegen corona.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.