Feestgangers van illegaal feest bij bunker in IJmuiden aan Zee laten ravage achter, vrijwilligers steken handen uit de mouwen en slaan aan het schoonmaken

© DNP.nu

© DNP.nu

© DNP.nu

1 / 3
Van onze verslaggevers
IJmuiden aan Zee

Feestgangers van een illegaal feest op de bunkerroute nabij de Badweg in IJmuiden aan Zee hebben in de nacht van zaterdag op zondag een enorme ravage aangelaten. Toen de omvang van de rotzooi zondagmiddag duidelijk werd, meldden tientallen vrijwilligers zich aan om de bende op te ruimen.

Zondagochtend rond 02:45 uur ontving de politie een melding van een illegaal feest, maar toen de agenten ter plekke waren, was het feest net zo’n beetje afgelopen. Daarop zag de politie geen reden meer om nog ’op te treden’, aldus een woordvoerder. ,,We weten ook niet wie het heeft georganiseerd. Anders hadden we daar nog wel een woordje mee willen wisselen.’’

Voor de politie is ook niet duidelijk hoeveel mensen de bunkerparty hebben bezocht.

Zondagochtend bleek dat de feestgangers een ravage hadden achterlaten, onder meer lege ballonnen, flessen drank en zakjes met drugs.

Twaalf vuilniszakken vol afval

Een aantal vrijwilligers meldde zich zondag om de boel op te ruimen. Uiteindelijk werden ern zo’n twaalf vuilniszakken met rotzooi opgeruimd. Naar schatting werden er zo’n vijfduizend lege ballonnen opgeruimd.

(Tekst gaat door onder de foto)

© DNP.nu

Locoburgemeester dankt vrijwilligers persoonlijk voor inzet

De IJmuider reddingsbrigade assisteerde in het opruimen door volle vuilniszakken weg te brengen. De afdeling openbare werken van de gemeente Velsen nam ook wat werk voor zijn rekening. Wethouder Bram Diepstraten (locoburgemeester en onder andere verantwoordelijk voor de openbare ruimte) heeft de locatie ook bezocht om de vrijwilligers persoonlijk te bedanken voor hun inzet.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.