Terrassen in Polen na 6 maanden weer geopend

ANP Producties | Bron: ANP

Na een sluiting van meer dan een half jaar zijn in Polen zaterdag de terrassen weer geopend. In veel grote steden vierden inwoners in de nacht van vrijdag op zaterdag de heropening van de buitenruimtes van kroegen en restaurants.

"We wilden om middernacht ons glas heffen, in navolging van andere Europese landen, om de opening na vele maanden te vieren", zei een cafébaas in Krakau, een stad in het zuiden van Polen. Door het zonnige weer liepen de terrassen overdag weer vol.

De Polen hoeven buitenshuis geen mondkapjes meer te dragen als ze in de openbare ruimte minimaal 1,5 meter afstand kunnen houden van andere mensen. De mondkapjesplicht geldt nog wel in bussen en treinen, in winkels en de meeste openbare gebouwen. "We moeten altijd een masker bij ons hebben voor het geval we naar binnen gaan", benadrukte een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid.

De autoriteiten meldden zaterdag 2896 nieuwe coronabesmettingen en 298 sterfgevallen binnen 24 uur.

Sinds het begin van de pandemie zijn in Polen meer dan 71.600 mensen omgekomen door het longvirus en raakten ruim 2,8 miljoen inwoners besmet. De EU-lidstaat heeft bijna 38 miljoen inwoners.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.