Aantal coronapatiënten op ic's met 686 weer lager

ANP Producties | Bron: ANP

Het aantal coronapatiënten dat op de intensive care ligt is weer lager dan een dag eerder. Er liggen op de ic's nu 686 coronapatiënten. Zaterdag waren dat er 24 meer: 710. Het is de elfde achtereenvolgende dag waarop het aantal ic-patiënten met corona daalt.

Het aantal opgenomen coronapatiënten op de verpleegafdelingen is 1466, zeven minder dan zaterdag (1473), volgens cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Ziekenhuizen behandelen nu 2152 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 31 minder dan zaterdag, toen was dat aantal 2183.

De totale ic-bezetting is met 37 gedaald naar 1115 bedden. Op de ic liggen nu naast de 686 Covid-patiënten nog eens 429 non-Covid-patiënten. De Covid-bezetting op de ic vertoont de afgelopen tien dagen een dalende trend, zo stelt het LCPS, maar "de bezetting blijft hoog". Het LCPS stelt dat de instroom in de ziekenhuizen en de bezetting deze week verder zijn gedaald. "Volgens onze prognoses blijft deze daling de komende week aanhouden."

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.