Turkije versoepelt coronamaatregelen

ANP Producties | Bron: ANP

Turkije versoepelt de coronamaatregelen. Eind april was het land vrijwel volledig op slot gegaan vanwege de forse toename van het aantal coronabesmettingen. Vanaf maandag is reizen tussen verschillende plaatsen buiten de spertijd weer toegestaan en mogen bij restaurants maaltijden worden afgehaald, aldus een decreet van het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Wel gelden voor de Turken nog uitgaansbeperkingen tot zeker 1 juni. Op weekdagen is er een avondklok van 21.00 uur tot 05.00 uur. In de weekenden mogen de inwoners alleen de deur uit voor noodzakelijke boodschappen. Sportverenigingen en bioscopen blijven dicht. President Tayyip Erdogan zei onlangs wel dat hij Turkije in fases uit de lockdown wil halen en dat er meer versoepelingen in het verschiet liggen.

In Turkije zijn de coronaregels voor toeristen sinds kort soepeler dan voor Turken zelf. Nederland hanteert voor Turkije de kleurcode oranje. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alleen naar het land te reizen als dat noodzakelijk is.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.