EK-debutant Bottelier uit IJmuiden grijpt naast medaille op 25 kilometer openwaterzwemmen

ANP
BOEDAPEST

Zwemmer Lars Bottelier heeft bij de EK in Boedapest net naast een medaille gegrepen op de 25 kilometer in het open water. De 24-jarige zwemmer uit IJmuiden handhaafde zich in het Lupameer lang vooraan. Bottelier lag bij de laatste boei op de tweede plaats, maar kwam op het laatste stuk tekort om een medaille te pakken en eindigde als vijfde.

De Franse wereldkampioen Axel Reymond veroverde zijn derde Europese titel op de 25 kilometer. De 27-jarige Reymond, in 2014 en 2016 ook al de sterkste op de langste afstand, sloeg in de laatste honderden meters een gat en tikte na 4 uur en 36 minuten zwemmen als eerste aan.

De Italiaan Matteo Furlan eindigde ruim 5 seconden later als tweede, Kirill Abrosimov uit Rusland pakte het brons. Bottelier kwam 18 seconden na de winnaar onder de finishboog door.

Sharon van Rouwendaal sloeg de EK-wedstrijd over 25 kilometer over. Ze veroverde eerder in de week in het Lupameer nabij Boedapest goud op de 5 en 10 kilometer. Ferry Weertman, net als Van Rouwendaal olympisch kampioen op de 10 kilometer, eindigde op de olympische afstand als vierde. Bottelier werd toen 22e.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen