Willem-Alexander maakt foto's van Máxima voor 50e verjaardag

ANP Producties | Bron: ANP

Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van koningin Máxima heeft het Koninklijk Huis nieuwe foto's van haar gepubliceerd. De beelden zijn gemaakt door haar man, koning Willem-Alexander. Ze zijn zondagmiddag via de website van het Koninklijk Huis en sociale media verspreid.

Het zijn drie foto's die de koning begin deze maand maakte in de tuin van Paleis Huis ten Bosch. Op twee foto's draagt Máxima een witte coltrui en op de ander een bruine, geruite jas.

Máxima is maandag jarig. Eerder zei ze al dat ze door de coronapandemie geen uitgebreid feest kan geven. De koningin vierde haar verjaardag vorige week al met een tour door Nederland. Op verschillende plekken werden nieuwe muziekakkoorden gesloten zodat steeds meer basisscholieren structureel muziekonderwijs krijgen. Iets waar Máxima zich als erevoorzitter van de stichting Meer Muziek in de Klas al jaren voor inzet.

Tijdens een bezoek aan de Keukenhof in Lisse zei koningin Máxima zich "gelukkig" te prijzen "dat ze ouder mag worden en dat ze gezond is". Dat is eigenlijk het belangrijkste voor haar vijftigste verjaardag, zei ze toen op de vraag of ze uitkeek naar haar verjaardag. Haar plannen zijn ook afhankelijk van het weer. Máxima vindt het nu eigenlijk geen tijd om uitgebreid feest te vieren. "We zullen wachten tot betere tijden. Je wilt het natuurlijk met zoveel mogelijk vrienden en familie vieren, maar dat kan natuurlijk niet", zo zei ze toen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.