Molen De Veer uitgangspunt van nieuwe fietsroute door Haarlemmermeer

De molenaar krijgt het certificaat overhandigd.

De molenaar krijgt het certificaat overhandigd.© recreatieschap spaarnwoude

Van onze verslaggever
Hoofddorp

Penningsveer is het startpunt van de nieuwe wandelroute ’Haarlemmermeer’ die recreatieschap Spaarnwoude introduceert. Uitgangspunt is molen De Veer, die nog net in Haarlem staat.

De molen is toegetreden tot een ’geheim genootschap van fluisterende molens’. Molenaar Henk Derks heeft een certificaat van deelname in de vorm van een gedicht overhandigd gekregen. Die kleine plechtigheid was ook het startsein voor het live gaan met de podcast over Molen de Veer en het lanceren van de nieuwe fietsroute in de vorm van een app.

Het geheime genootschap is een van de projecten van het themajaar ’Ode aan het Landschap in Noord-Holland’. Er wordt ingezet op bijzondere projecten waarbij het landschap centraal staat. In totaal doen er 22 molens mee, waarvan er eentje in Utrecht staat.

De molens vertellen samen met mensen het verhaal van het omringende veranderende landschap in het verleden, heden en de toekomst. Daar gaan de podcasts over. Voor molen De Veer zijn de programmamanager van recreatiegebied Spaarnwoude en de molenaar geïnterviewd.

Bij het maken van de 22 podcast zijn columnist Roos Schlikker en zanger Huub van der Lubbe betrokken. Over het geheime genootschap is informatie te vinden op fluisterendemolens.nl.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.