White Ribbon Tour; fietsen om aandacht op longkanker te vestigen. Ook bij windkracht 7

Longkankerpatiënt mevrouw Kolkman en longarts Pauline Dekker van het RKZ, nemen de White Ribbon in ontvangst van Joanne Bakker, Maria Disselhorst en Thirza Strikwerda van het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar. Links Annika en Jeanine van het Oncologiecentrum van het RKZ.

Longkankerpatiënt mevrouw Kolkman en longarts Pauline Dekker van het RKZ, nemen de White Ribbon in ontvangst van Joanne Bakker, Maria Disselhorst en Thirza Strikwerda van het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar. Links Annika en Jeanine van het Oncologiecentrum van het RKZ.© Foto Sandra de Jong

van onze verslaggever

Om aandacht te trekken voor longkanker, fietsen en wandelen longkankerpatiënten, naasten, nabestaanden, longartsen, verpleegkundigen, arts- onderzoekers, studenten en andere enthousiastelingen, door heel Nederland om witte linten te brengen bij 35 deelnemende ziekenhuizen. Alle deelroutes samen van deze White Ribbon Tour vormen virtueel een groot wit lint door heel Nederland.

Vanuit het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk vertrok rond twee uur een groep fietsters richting het OLVG in Amsterdam om daar een White Ribbon te bezorgen.

(Tekst gaat door onder de foto)

Annika Koppen ven het Oncologiecentrum zwaait Ella, Dorien en de 13 jarige Rosalie uit. Die fietsen naar het OLVG in Amsterdam.

Annika Koppen ven het Oncologiecentrum zwaait Ella, Dorien en de 13 jarige Rosalie uit. Die fietsen naar het OLVG in Amsterdam.© Foto RKZ

Later in de middag vertrok vanuit het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar een drietal fietssters richting Beverwijk om een zelfde white ribbon te bezorgen in het RKZ. Joanne Bakker, Maria Disselhorst en Thirza Strikwerda.

(Tekst gaat door onder de foto)

Joanne en Maria onderweg van Alkmaar naar Beverwijk

Joanne en Maria onderweg van Alkmaar naar Beverwijk© Foto RKZ

Initiatiefnemer is Niels Harthoorn. Hij is 22 jaar, heeft nooit gerookt, maar kreeg op zijn twintigste longkanker met een ALK-translocatie. Een zeldzame vorm van kanker. Het White Ribbon Project is recent gestart in Amerika. Niels haalde het naar Nederland. Om aandacht te vragen voor longkanker, om fondsen te werven maar vooral ook om een eind te maken aan het stigma dat op deze ziekte rust.

(Tekst gaat door onder de foto)

Joanne Bakker, Maria Disselhorst en Thirza Strikwerda van het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar.

Joanne Bakker, Maria Disselhorst en Thirza Strikwerda van het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar.© Foto Sandra de Jong.

Aan het einde van de middag namen mevrouw Kolkman, die longkanker heeft, en longarts Pauline Dekker van het RKZ, de White Ribbon in ontvangst die vanuit Alkmaar was gebracht.

White Ribbon Tour

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.