Multifunctionele softbalster Lisa Hop is in bloedvorm en bezorgt Olympia Haarlem twee overwinningen

Catcher Brenda Beers van Olympia kan Lizzie Clarijs van Tex Town Tigers net niet uittikken op het derde honk. Anna Prins kijkt toe.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Rob Spierenburg
Haarlem

Terwijl in Haarlem-Noord de regenval op zaterdag en maandag het softballen onmogelijk maakte, konden er een paar kilometer verderop in Schalkwijk bij Olympia Haarlem wel drie van de vier duels worden afgewerkt.

Op zaterdag had het team van Tex Town Tigers de lange rit vanuit Enschede niet voor niets gemaakt. Beide duels tegen Olympia Haarlem werden uitgespeeld. Vooral de eerste confrontatie bood spektakel. Nadat de thuisploeg de ruime 7-2 voorsprong in de slotfase volledig had zien verdampen, moest er een verlenging aan te pas komen. De eerste helft van de achtste inning besloot Tex Town Tigers met een 7-8 voorsprong.

Een heerlijke tik

Olympia Haarlem kreeg goede papieren toen zowel Cindy van der Zanden als Jessie van Aalst met vier wijd aan de wandel mocht. Een honkslag van Mariëlle Vleugels bracht de Haarlemmers langszij. Met alle honken bezet bleef de druk er voor de Tukkers vol op staan. Toen verscheen Lisa Hop tegenover pitcher Lindsey Meadows. Een heerlijke tik volgde. Met een grand-slam homerun knuppelde Hop Olympia naar de 12-8 winst. Na de zege leverde Olympia een flink portie scherpte in. Tex Town Tigers wist de concentratie wél vast te houden en won dik: 5-12.

Maandag kon in Schalkwijk slechts de eerste van twee wedstrijden tussen Olympia Haarlem en Amsterdam Pirates worden gespeeld. Het werd 10-0 in Haarlems voordeel met opnieuw een homerun voor Lisa Hop.

Drie homeruns

Als pitcher gooide de Maassluisse dit prille seizoen al een no-hitter. Aan slag is Hop inmiddels goed voor drie homeruns. Vandaag hoort de 22-jarige allrounder of zij deel uitmaakt van de nationale selectie die in juni het EK in Italië (27 juni tot en met 3 juli) gaat spelen. Bondscoach Ferenc Jongejan mag blij zijn met een multifunctionele hardhitter als Hop die bovendien in een bloedvorm verkeert.

Zeker ook omdat het Nederlands team het de komende maanden moet stellen zonder top-pitcher Eva Voortman die ook aan slag ijzersterk is. De speelster van Quick Amersfoort scheurde vorige week in de dubbel tegen Onze Gezellen de pees aan de lange kop van de biceps in haar linker (werp)arm volledig af en zal moeten worden geopereerd. ,,Ik hoop aanstaande vrijdag of anders maandag’’, zegt Voortman over de ingreep die haar zeker drie maanden aan de kant houdt.

Meer nieuws uit Sport Regionaal