Het Spaarne Gasthuis schaalt langzaam covid-19-zorg af, reguliere zorg binnenkort hervat

Spaarne gasthuis Zuid

Spaarne gasthuis Zuid© Archieffoto United Photos/Toussaint Kluiters

Sharon Story
Haarlem

Door de daling van het aantal coronabesmettingen en het teruglopende aantal patiënten met covid-19 op de intensive care schaalt het Spaarne Gasthuis langzaam de coronazorg af. Als de dalende trend van het aantal corona patiënten doorzet wil het ziekenhuis de reguliere zorg binnenkort weer opschalen.

In heel Nederland daalt het aantal coronabesmettingen gestaag. Zowel op de intensive cares als op de verpleegafdelingen liggen steeds minder coronapatiënten. In ziekenhuizen liggen er momenteel op de verpleegafdelingen zelfs voor het eerst sinds 11 oktober minder dan duizend mensen met corona, zo meldt het het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Ook in het Spaarne Gasthuis werd de reguliere zorg door het grote aantal coronapatiënten tijdelijk afgeschaald. Door de intensieve coronazorg en het tekort aan bedden werden operaties uitgesteld en moesten patiënten langer op hun afspraak of behandeling wachten. Het ziekenhuis laat weten deze reguliere zorg zo snel mogelijk weer te hervatten.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.