Duinwijck versterkt selectie met Achthoven en Mayer

Finn Achthoven maakt de overstap van Hoorn naar Duinwijck.© Archieffoto

Theo Plasschaert
Haarlem

Eredivisionist Duinwijck heeft zich voor het komende badmintonseizoen vooral in de breedte kunnen versterken. De nieuwe coach Jacco Arends heeft een groep tot zijn beschikking met spelers die in principe elke week kunnen spelen en kan ook op afroep en in overleg andere shuttelaars oproepen.

Van de oude kern zijn enkelspelspecialist Jordy Hilbink (30) en de multi inzetbare international Debora Jille (21) gebleven. Ook Hoofddorper Brian Wassink, lid van de S-1 selectie in Papendal bleef Duinwijck trouw. Nieuw zijn Finn Achthoven, ook lid van de S-1 en voormalig selectiespeelster Chloé Mayer.

Wie ook met regelmaat te zien zal zijn is Adrian Dziolko. De Pool die in 2016 nog voor zijn land uitkwam op de Olympische Spelen, reisde bij het invallen van de coronacrisis terug naar zijn vaderland en zal nu voor de belangrijke competitieduels afreizen naar Haarlem. Veteraan Koen Ridder (36) heeft zijn racket aan de wilgen gehangen en Corine Breukers heeft vrijwillig een stapje terug gedaan. De Engelse Sophie Brown gaat zich focussen op haar werk als trainer.

Belangrijk voor het evenwicht in het team is dat Akvile Stapusaityte besloten heeft om het racket weer op te pakken. De geboren Litouwse (35) deed voor haar land twee keer mee aan de Olympische Spelen en is vorig jaar moeder geworden. Zij zal niet meer zoals voorheen een dragende rol kunnen vervullen in het team maar kan met al haar routine en mits goed getraind de nodige punten binnen brengen. Ook in een coachende rol is zij inzetbaar.

Voormalig topspeler Jacco Arends, die vanaf zijn zesde jaar vrijwel zijn hele leven heeft doorgebracht bij de Haarlemse club, debuteert als coach. ,,Het is in die zin wel vreemd dat ik nu in een andere rol langs de baan zit. Ik wil de top-3 zien te halen en een team creeëren met een goede sfeer waar de toeschouwers graag naar komen kijken. Prettig is dat ik voor zover haar internationale programma het toelaat ook kan beschikken over wereldtopper en mijn oude maatje Selena Piek. Uit Zwitserland verwacht ik af en toe de talentvolle Dounia Pelupessy (18), dochter van veelvoudig Nederlands kampioen en Duinwijcker Pierre Pelupessy. Dounia speelt op het hoogste niveau bij Lausanne en volgt daar een zwaar studieprogramma.”

De competities werden op 3 oktober 2020 vanwege corona stil gelegd en zijn tot op heden niet meer hervat. Badminton Nederland wil nu op 12 september zonder gezamenlijke kick-off opnieuw starten in de huidige opzet met een kampioenspoule van vijf teams waaruit uiteindelijk begin 2022 de nieuwe Nederlandse kampioen tevoorschijn moet komen en een handhavingspoule van vijf. Alles uiteraard afhankelijk van de in het najaar geldende overheidsmaatregelen in het kader van corona.

Duinwijck heeft al hun leden gevraagd of zij vanwege het abrupt afgebroken verenigingsjaar financieel gecompenseerd willen worden voor de contributie van het nieuwe seizoen. Het grootste deel ziet daarvan af of bestemt een deel voor de viering van het 75-jarig bestaan in 2023.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen