Hoofddorper bedreigt agenten en wordt in bedwang gehouden met pepperspray. De man trok de aandacht vanwege conflict met mes

© Foto ANP

Frederique Teillers
Landsmeer

Een 24-jarige man uit Hoofddorp en een 32-jarige man uit Landsmeer zijn vrijdagavond aangehouden op de Ilpenstein in Landsmeer. De politie werd gealarmeerd na een melding van een conflict op de Ilpenstein waar mogelijk een mes bij was betrokken.

De mannen voldeden aan het signalement en werden gefouilleerd door agenten. Zij troffen een mes aan. Volgens een woordvoerder van de politie stelden de Hoofddorper en de Landsmeerder zich agressief op tegenover de agenten. „Ze waren zacht gezegd niet meewerkend. Er is pepperspray gebruikt om ze onder controle te krijgen. Ze zijn toen aangehouden op basis van belediging en bedreiging en ze zijn in verzekering gesteld.” De mannen zitten nog vast, het aangetroffen mes is in beslag genomen. De woordvoerder kon nog niets zeggen over de aanleiding van het conflict.

Een buurtbewoner bevestigt vrijdagavond veel politie te hebben gezien bij Ilpenstein. „Het was binnen no time weer voorbij. Vrijdagmiddag zag ik nog twee knullen op een bankje vlakbij die ondeugend bezig waren. Ze waren heel luid en ze hadden er een drankje bij. Ik vermoed dat het dezelfde twee mannen waren.”

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.