’Natte kermis’ in Uitgeest afgeblazen; ook horeca staat achter het besluit

Avondkermis in Uitgeest.© Archieffoto Ronald Goedheer

Ton de Lange
Uitgeest

De zogeheten natte kermis gaat begin juli in Uitgeest niet door. Dit heeft de gemeente besloten na overleg met Stichting Kermis Uitgeest, politie en GGD.

Genoemde stichting is de krachtenbundeling van vier horecazaken: ’t Portiertje, Ome Cor, Eetcafé Klaas en bar-dancing Buona Sera. Zij zijn het met de andere partijen eens dat het evenement ’nu nog niet verantwoord georganiseerd kan worden’. Voor burgemeester Sebastiaan Nieuwland staan veiligheid en gezondheid voorop. Samen met de stichting ’tillen we het evenement misschien over de zomervakantie heen, naar het najaar’.

De overheid beslist op 22 juni over meer versoepelingen die zouden ingaan op 30 juni. Bij gebrek aan duidelijkheid onder welke voorwaarden en voorschriften, is de kermis afgeblazen. De gemeente praat overigens nog wel met de organisatie van de kermisattracties. Mogelijk gaat deze ’droge kermis’ wel door.

De gemeente reageert niet op de vraag of afgelasting ook ingeven is door eventueel gebrek aan mankracht voor bijvoorbeeld handhaving. Of er eventueel maatregelen worden genomen om uit ergernis en teleurstelling ontstane overlast te voorkomen? Ook hierop geen reactie.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.